شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران
سرخط خبرها

ریزگرد‌ها در کمین مشهد | با اعتبارات کنونی، خراسان رضوی تا ۲۲۰ سال دیگر همچنان بیابان دارد

  • کد خبر: ۱۸۶۱۶۲
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
ریزگرد‌ها در کمین مشهد | با اعتبارات کنونی، خراسان رضوی تا ۲۲۰ سال دیگر همچنان بیابان دارد
«اعتبارات اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری خراسان‌رضوی کفاف انجام ۲۰ تا ۲۵ هزار هکتار عملیات بیابان‌زدایی را می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، این صحبت صریح مدیرکل منابع طبیعی خراسان‌رضوی، درحالی است که به‌گفته محسن فنودی، خراسان‌رضوی ۵.۵ میلیون هکتار زمین با اقلیم بیابانی دارد که باید عملیات بیابان‌زدایی برای آن انجام شود. اگر این موضوع را در کنار توصیه مسئولان به سازگاری با گردوغبار که به‌تازگی بیان شده است، قرار دهیم، متوجه می‌شویم که بیابان‌زدایی دست‌کم می‌تواند هوای استان و مشهد را کمتر دستخوش ریزگرد‌ها کند.

فنودی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا با بیان اینکه مجموع مساحت زمین‌های خراسان‌رضوی ۱۱.۶ میلیون هکتار است و ۸ میلیون هکتار از آن‌ها زمین‌های ملی است، افزود: از ۵.۵ میلیون هکتار اقلیم بیابانی در استان، ۲.۵ میلیون هکتار آن تحت‌تأثیر فرسایش بادی قرار دارد و ۱.۲ میلیون هکتار آن نیز کانون بحران فرسایش بادی است که نمی‌شود برای آن‌ها یک نسخه واحد داد. بنابراین، برای پروژه‌های بیابان‌زدایی بستگی به نوع منطقه، نهال‌کاری، مدیریت رواناب و... انجام می‌شود.

اعتبار امسال؛ ۵۰ میلیارد تومان

او با بیان اینکه اعتبارات ملی، استانی و سایر منابع برای بیابان‌زدایی در استان، پارسال حدود ۸۰ میلیارد تومان بود که البته فقط ۶۱ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است، ادامه داد: این بودجه مربوط به سال مالی است که شهریورماه جاری به پایان رسید، اما تاکنون بودجه این امر برای سال ۱۴۰۲ مشخص نشده است و فقط می‌توان پیش‌بینی کرد که حدود ۵۰ میلیارد تومان بودجه برای عملیات بیابان‌زدایی در نظر گرفته شود. با وجود این، پیگیر هستیم که توجهی ویژه شامل حال استان شود.

فنودی با بیان اینکه در سال‌های گذشته شمار کانون‌های بحران فرسایش بادی به این اندازه نبوده است، اظهار کرد: در بازنگری که سال ۱۳۹۶ انجام شد، نوزده کانون بحرانی در استان داشتیم، اما اکنون این تعداد به سی کانون رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌رضوی با اشاره به مطالعات بیابان‌زدایی که برای ۲۱۰ هزار هکتار از زمین‌های سرخس درحال انجام است، افزود: امیدواریم از مهرماه با تأمین اعتبار، اقدامات بیابان‌زدایی در شهرستان سرخس با همکاری آستان‌قدس‌رضوی و شرکت نفت‌وگاز شروع شود.

خراسان‌رضوی، رتبه اول تولید نهال کشور

او با تأکید بر لزوم مشارکت همه دستگاه‌ها و مردم در کاشت و حتی تولید نهال، افزود: به‌عنوان استانی که رتبه اول کشوری تولید نهال را در نهالستان‌های دولتی به خود اختصاص داده است، می‌توانیم بیش از ۴۰ هزار هکتار یعنی دوبرابر سال‌های پیش، نهال بکاریم و با بیابان‌زایی مقابله کنیم.

«کاشت یک‌میلیارد درخت» یک برنامه ملی است که یکی از اهداف آن کنترل بیابان‌زایی و مقابله با طوفان‌های شن و خیزش گردوغبار است. این برنامه قرار است در چهار سال اجرا شود. فنودی با اشاره به سهم خراسان‌رضوی از این برنامه که تولید سالانه ۲۱ میلیون اصله نهال است، اظهار کرد: امسال تاکنون حدود ۱۸ میلیون اصله نهال در نهالستان‌های دولتی تولید کرده‌ایم که حدود ۱۱ میلیون اصله از این آمار مربوط به نهال‌های بیابانی است.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری خراسان‌رضوی اعتبارات این اداره‌کل را برای کاشت، نگهداری و آبیاری ۱۱ میلیون اصله نهال بیابانی ناکافی دانست و بیان کرد: باید مشارکت همگانی داشته باشیم تا موفق به کاشت این تعداد نهال و حفاظت از آن‌ها شویم. البته این نهال‌ها به‌دلیل اینکه بومی منطقه و کم‌آب‌طلب هستند، خیلی به آبیاری نیاز ندارند.

کاشت نهال در اردوگاه‌ها، پادگان‌ها و معادن

فنودی از پیش‌قدم‌شدن صاحبان صنایع برای تولید نهال و کاشت آن خبر داد و گفت: پیش‌بینی شده است که نهال‌های بیابانی و جنگلی در اردوگاه‌های آموزش‌وپرورش، پادگان‌های نظامی و انتظامی و همچنین معادن کاشته شود که نگهداری آن را نیز افراد حاضر در این مکان‌ها انجام می‌دهند. کاشت نهال‌ها نیز از مهرماه با مساعدشدن شرایط اقلیمی، به‌تدریج انجام می‌شود.

شاید ۲۲۰ سال دیگر!

با یک محاسبه سرانگشتی و با توجه به وجود ۵/۵ میلیون هکتار اقلیم بیابانی در استان، به‌شرط اینکه روند روبه‌افزایش بیابان‌زایی استان را نادیده انگاریم و فرض کنیم اعتبار بیابان‌‎زدایی نیز طی سال‌های آینده کم نشود، برای پایان بیابان‌ها در استان (با توجه به اعتبار امسال که فقط کفاف ۲۵ هزار هکتار بیابان‌زدایی را می‌دهد) چیزی حدود ۲۲۰ سال دیگر باید صبر کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->